Fotografie Frank Boots, fine art photography

Workshops / lezingen / fotobesprekingen / mentoraten

Privé-workshop: Zie helmaal onderaan

 

Ik verzorg al jarenlang lezingen, fotobesprekingen en mentoraten voor fotoclubs. Als u hierover informatie wilt, mailt of belt u mij even.

In mijn studio geef ik er ook regelmatig workshops portret-, model- en figuurfotografie.
Mijn studio ligt in Voorst, dicht bij Apeldoorn. Vervoer van/naar station Klarenbeek en/of station Voorst-Empe kan eventueel geregeld worden.

Omdat er gewerkt wordt met kleine groepen (vier tot maximaal zeven deelnemers) is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en individueel werken. Het programma, de onderwerpen en het niveau, worden afgestemd op de deelnemers. De deelnemers krijgen individueel opdrachten en adviezen om hun fotografie te verbeteren.
Eventueel kunnen aan de hand van eerder gemaakte foto’s, gezamenlijk de leerpunten voor de dag worden bepaald en kan het programma en de begeleiding tijdens de dag gericht zijn op deze punten.

Men kan inschrijven voor de volgende workshops:

I.    Algemene inleiding portret/model/studio/licht
Deze workshop is voor iedereen die nog weinig of geen ervaring heeft met studiofotografie. Naast camera, lenzen, licht, lichtbronnen en licht meten, gaat deze workshop vooral over licht: het werken met één lamp, reflectiescherm, tweede lichtbron etc.. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan regisseren, omgang met model ed. Elke situatie wordt in de praktijk uitgewerkt Je gaat er zelf mee aan de slag. Doel is dat iemand zelfstandig een simpel, goed portret kan maken.

II.     Licht, ensceneren en regisseren
De basistechniek moet bekend zijn. We bespreken de voorbereiding, de enscenering en de attributen, maar natuurlijk ook het vragen van een model, afspraken en de omgang met het model. Veel aandacht daarbij ook voor het te gebruiken licht en het regisseren, het samen met het model realiseren wat je wilt maken. Doel is dat iemand bewust zijn eigen portret- en modelfoto’s kan maken, dat hij/zij weet waar hij mee bezig is.

III. Figuurstudie/artistiek naakt
Deze workshop is grotendeels gelijk aan workshop II, met dit verschil dat hier 's middags het figuur/artistiek naakt centraal staat.

IV.    Praktijk
Deze workshop is voor mensen met (enige) ervaring in studio-fotografie. Er wordt verder ingegaan op die punten, waar de deelnemers vragen over hebben. Het zelf uitwerken van ideeën, het zelf fotograferen staat centraal. Doel is onder begeleiding ervaring opdoen, het in praktijk brengen van hetgeen men heeft geleerd.


V.    Praktijk figuur/artistiek naakt

Deze workshop is grotendeels gelijk aan workshop IV, met dit verschil dat hier 's middags het figuur/artistiek naakt centraal staat.

Verwacht wordt dat de deelnemers beschikken over de basiskennis van de techniek: camerabediening, belichting, e.d.
Alleen statieven met rubber doppen zijn toegestaan.

Data

Bij minder dan 4 deelnemers kan de betreffende workshop helaas niet doorgaan en zullen workshops samengevoegd worden. Met de deelnemers zal dan een andere datum vastgesteld worden.

Tegenwoordig geven steeds meer mensen zich samen als groep op. Zij bepalen dan samen het programma en krijgen daarnaast nog een korting.

Zie eventueel ook onderaan de pagina bij "Privéworkshop".

BEL voor de dagen  0575 - 502402 of 06 1480 2232 of MAIL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dagindeling

Vanaf 09.30 uur is er koffie/thee. We beginnen om 10.00 uur. Rond 12.30 de lunch en om 16.00 uur stoppen we met fotograferen. Het einde is meestal om 16.30 uur.

Kosten

De workshops kosten per dag € 145,00 p.p.. Dit met uitzondering van de workshops IV en VI (figuur/artistiek naakt), deze zijn per dag € 175,00 p.p..
Bij het volgen vanvan meer dan één workshop krijgt men bij het volgen van de tweede en volgende workshop een korting van € 15,00. Ook als men zich als groep (4-6 pers.) opgeeft, geldt er een korting en wel van € 15.00 p.p.. Combineren van kortingen is niet mogelijk.

De prijzen zijn inclusief kosten  studio, model, uitgebreide lunch, koffie, thee, frisdrank etc.

 

Privé-workshops

Soms is het moeilijk iemand in te plannen. Vaak ook hebben mensne heel specifieke wnesen. De privé-workshop kan dan een oplossing zijn.

We gaan gedurende ruim drie uur samen aan de slag. Al je vragen kun je kwijt. Uitgebreid komt alles wat je wilt leren aan de orde. Niet alleen horen hoe het moet, maar het ook zelf direct doen. Je moet wel zelf je eigen model meenemen.
Kosten voor een privé-workshop van ruim 4 uur € 160,00.

 

Contact en inschrijven


Voor eventuele vragen en inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opgave is pas definitief nadat 50% betaald is op 681318244 t.n.v.  frank boots

[1] Naaktopnamen waarop het model herkenbaar is mogen niet openbaar gemaakt worden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van het model.